Meny

Tre igjen på Obamas dommerliste

Barack Obama har angivelig tre personer på lista over kandidater til den ledige jobben som høyesterettsdommer. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Listen over aktuelle kandidater til den ledige jobben som amerikansk høyesterettsdommer er snevret inn til tre personer, hevder kilder med kjennskap til prosessen.

Ifølge kilder Reuters har snakket med, står de føderale dommerne Merrick Garland (63), Sri Srinivasan (43) og Paul Watford (48) igjen som kandidater. Garland og Srinivasan skal være favoritter, men Det hvite hus gjorde det fredag klart at president Barack Obama ikke har bestemt seg.

– Prosessen med å vurdere informasjon om potensielle kandidater fortsetter, sa talsmann for Det hvite hus, Josh Ernest.

Ett av de ni dommersetene i høyesterett er ledig etter at den konservative dommeren Antonin Scalia døde i februar. Obama har lovet å utnevne Scalias erstatter i løpet av sin presidentperiode, noe Republikanerne har forsøkt å motsette seg. Utnevnelsen kan nemlig endre maktbalansen i høyesterett, som hadde fem konservative og fire liberale dommere inntil Scalia døde.

Obama har to ganger tidligere utnevnt høyesterettsdommere, Sonia Sotomayor og Elena Kagan, som begge er liberale. Da de ble utnevnt hadde Demokratene flertall i Senatet, mens det nå er et senat med flertall av republikanere som skal godkjenne presidentens utnevnelse.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus