UDI dropper planene om asylmottak på Montebello

UDI har besluttet å legge planene om et asylmottak for nesten 1.000 personer på Montebello i Oslo på is.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Mottaket på Montebello er lagt på is. Fortsatt mangler noen tilpasninger for at bygget skal bli godkjent, men ankomstsituasjonen gjør at vi ikke jobber med den løsningen nå, sier Håkon Fenstad, assisterende kommunikasjonsdirektør i UDI, til Aftenposten.

UDI vurderte høsten 2015 å opprette et asylmottak i tre av Statnetts gamle bygg på Montebello. Inntil 940 akuttplasser skulle drives av det private firmaet Hero, skriver avisen. UDIs avgjørelse skyldes at antallet flyktninger som ankommer Norge, har falt.

Les også: Ingen får åpne asylmottak i Oslo

Det var lokalavisen Akersposten som meldte om beslutningen på sin Facebook-side tirsdag kveld.

– Som politisk ansvarlig i bydelen er jeg svært lettet på vegne av alle naboer i området som har opplevd en stor usikkerhet knyttet til etableringen av et asylmottak av ukjent størrelse og omfang, sier leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H), til avisen.

Før jul bekreftet lederen for bydelsutvalget i Vestre Aker, Lars Hanssen, at UDI droppet asylmottak på Voksenjordet i Oslo, men Montebello sto igjen som en mulighet.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus