Eriksson vil ikke betale hjemtur for tiggere

<p>Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) ønsker ikke å betale hjemturen for utenlandske tiggere i Norge.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.</p>
Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) ønsker ikke å betale hjemturen for utenlandske tiggere i Norge.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix.

Arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) setter foten ned mot å betale hjemturen for utenlandske tiggere i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eriksson er dermed uenig med Fylkesmannen i Hordaland, som tidligere har gitt beskjed om at Nav må betale hjemturen for en rumensk familie som har tigget i Bergen, ifølge Bergens Tidende.

Opprinnelig ville Nav kun betale reisen til Oslo, slik at familien kunne ta kontakt med den rumenske ambassaden der og få hjelp.

– For det første skal jeg være klar og tydelig her: Enhver borger som kommer til Norge for å ta seg arbeid, har ansvar for å forsørge og finansiere seg selv. Har man kommet seg til Norge, får man klare å komme seg hjem igjen også, sier Eriksson.

Statsråden sier at han ikke vil instruere Fylkesmannen i saken, men sier at han «sender et klart signal».

– Jeg regner med at jeg ikke har behov for å instruere fylkesmannen. Jeg regner med han leser avisen.

Seksjonsleder for sosial- og barnevernsseksjonen hos Fylkesmannen i Hordaland, Øystein Breirem Jacobsen, tar til etterretning at statsråden er uenig i måten de har forstått lovverket på. De vil ta initiativ til å få lovforståelsen nærmere avklart av direktoratet, ifølge Bergens Tidende.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus