Magasinet Politicos Europa-rangering:

Ungarns Viktor Orbán er mest verdt å følge med på i hele Europa

PÅ TOPP I EUROPA: Ungarns statsminister Viktor Orbán ifølge det amerikanske magasinet Politicos ranking.
PÅ TOPP I EUROPA: Ungarns statsminister Viktor Orbán ifølge det amerikanske magasinet Politicos ranking. Foto: Barna Burger / Ungarns regjering

Ungarns omstridte statsminister Viktor Orbán er mest verdt å følge med på i månedene som kommer, ifølge rangeringen Politico 28.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi startet med å spørre: Hvem er den mest iøyenfallende kvinne eller mann i EUs 28 land, som tiltrekker seg oppmerksomhet ikke bare i kraft av deres posisjon?

Slik starter presentasjonen europautgaven av det amerikanske magasinet Politicos nyvinning, en årlig toppliste over de 28 personene som er mest verdt å følge med på i Europa, som ble lansert onsdag.

Deres konklusjon er ikke Merkel eller Hollande. Nei, Ungarns statsminister Viktor Orbán havner på topp.

Les også: –Orbán: – Vi kan bli minoritet på vårt eget kontinent

«De på vår liste har alle evne til å skape deres sfære av påvirkning, enten det dreier seg om et land, internasjonal aktivitet, et juridisk system, en folkeavstemning, en religion, en krise eller til og med selve begrepet «europeisk identitet».», heter det.

Nettopp det siste punktet er delvis forklaringen på hvorfor Politico valgte Orbán som personen som er mest verdt å følge med på i månedene foran oss, skriver de.

Les også: – Det indre av Afrika truer hele Europa

Begrunnelsen fortsetter med at han midt i migrasjonskrisen har utfordret et Europa med åpne grenser og ideer om representativt demokrati - på en måte som noen finner modig, andre ond.

– Terrorhandlingene i Paris 13. november vil sikkert få flere til å stille seg bak ham, idet europeisk politikk trekkes i retning mot høyre og holdningene mot migranter hardner til, heter det.

Den danske konkurransekommissæren Margrethe Vestager kommer på 2. plass, fulgt av den skotske nasjonalistlederen Nicola Sturgeon.

Les også: Orbán mot Norge og liberale velferdsstater

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus