Retorikkekspert: Solberg rolig, Støre tydelig

Høyre-leder Erna Solberg er trygg og rolig, mens Ap-leder Jonas Gahr Støre fremstår som tydelig, konkluderer retorikkekspert Ratna Elisabet Kamsvåg etter torsdagens partilederdebatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Debatten mellom Solberg og Støre var den første mellom de to partilederne siden Støre tok over som Ap-leder. Spenningen har lenge vært stor knyttet til hvordan dynamikken mellom dem blir i årets lokal- og fylkestingsvalg, skriver Aftenposten.

Kamsvåg konkluderer med at Støre fremstår som tydelig etter torsdagens debatt.

– Støre er veldig strukturert i debatter. Han forbereder publikum på det han skal si, argumenterer, og så oppsummerer han på slutten. Det gjør at han gir inntrykk av å ha kontroll. Det er en debatteknikk få andre i Norge bruker, sier Kamsvåg til avisen.

Solberg fremstår på sin side som forsiktig, mener retorikkeksperten.

– Erna er alltid rolig og fattet. Dette kan få henne til å fremstå trygg, men også lite entusiastisk og fraværende, sier Kamsvåg.

Redaktør for satirenettstedet Opplysningskontoret, Eirik Bergesen, mener Støre er god til å formulere seg og har god intuisjon, men fremstår som for flink, noe som paradoksalt nok kan være et hinder i politikken. Solbergs styrke ligger i folkeligheten hun representerer, mener Bergesen.

Personvernpolicy