Elden: Bhatti motsetter seg varetekt – vil ikke forklare seg i retten

Arfan Bhatti avbildet i 2012. Han er nå utlevert til Norge etter å ha sittet i varetekt i Pakistan i over halvannet år.
Arfan Bhatti avbildet i 2012. Han er nå utlevert til Norge etter å ha sittet i varetekt i Pakistan i over halvannet år. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Terrorsiktede Arfan Bhatti har gjort det klart at han motsetter seg fengsling. Han sier også at han ikke vil forklare seg i retten i Matapour-saken til uka.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå er det et rettsmøte i Oslo tingrett der retten skal avgjøre om Bhatti blir varetektsfengslet eller ikke. Han har motsatt seg dette. Han har bestridt at han har noe med denne skyteepisoden å gjøre og mener for øvrig at det ikke er grunnlag for fengsling, sier Bhattis forsvarer John Christian Elden til NTB.

– Dommeren må foreta en selvstendig vurdering om vilkåret for fengsling er til stede, og vi har bestridt det, sier Elden.

Lørdag blir Bhatti fremstilt for varetektsfengsling. Han møter ikke opp fysisk, og fengslingsmøtet blir derfor gjennomført som såkalt kontorforretning.

46-åringen er siktet for medvirkning til terrorskytingen i Oslo 25. juni 2022, hvor to personer ble skutt og drept da terrorsiktede Zaniar Matapour åpnet ild mot utestedene Per på Hjørnet og London Pub. 46-åringen har sittet fengslet i Pakistan det siste halvannet året, hvor det har vært utallige rettsmøter for å få ham utlevert til Norge.