Nattens viktigste nyheter

Foto: John Hart / Wisconsin State Journal via AP / NTB
Foto: John Hart / Wisconsin State Journal via AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bevæpnet elev skutt av politiet ved skole i USA

En bevæpnet elev er skutt og drept av politiet ved en ungdomsskole i den amerikanske delstaten Wisconsin. Ingen andre skal ha blitt skadd.

Hendelsen fant sted i byen Mount Horeb, mens det foregikk undervisning ved skolen. Myndighetene beskriver eleven som en ungdom, men har ikke gått ut med ytterligere informasjon om ham.

Kina-vennlig politiker blir Salomonøyenes statsminister

Kina-vennlige Jeremiah Manele er valgt til statsminister for Salomonøyene i Stillehavet. Øystaten har fra før en sikkerhetsavtale med Kina.

Den tidligere utenriksministeren fikk støtte av 31 av de 50 medlemmene i landets nasjonalforsamling. Motkandidaten, den mangeårige opposisjonslederen Matthew Wale, fikk 18 stemmer i den hemmelige avstemningen. Han har forsøkt å begrense Kinas grep om stillehavsnasjonen.

Elleve skadd i demonstrasjoner i Georgia

Elleve personer, blant dem seks politifolk, behandles på sykehus etter sammenstøt da parlamentet i Georgia stemte for den omstridte «utenlandsk agent»-loven. Det opplyste landets helsemyndigheter i natt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Opposisjonen i landet mener regjeringen samarbeider for tett med Russland, og lovforslaget sammenlignes med en lignende lov som er innført der. Etter avstemningen brukte politiet i Tbilisi tåregass og sjokkgranater for å presse tilbake anslagsvis 40.000 demonstranter utenfor nasjonalforsamlingen.

Dødstallet har økt til 36 etter veikollaps i Kina

36 personer er bekreftet omkommet etter at deler av en motorvei kollapset i Guangdong-provinsen sør i Kina. I tillegg får 30 skadde behandling, ifølge nyhetsbyrået Xinhua. Dødstallet er oppjustert fra 24.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ulykken skjedde natt til i går lokal tid. En 18 meter lang veistrekning raste sammen, ifølge kringkasteren CCTV. Ulykkesstedet ligger i nærheten av byen Meizhou.

Gitarlegenden Duane Eddy er død

Gitaristen Duane Eddy er død, 86 år gammel. Han var kjent som «kongen av twang-gitar» og har inspisert artister som John Fogerty og Bruce Springsteen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eddy døde av kreft på sykehuset Williamson Health, opplyser kona Deed Abbate, ifølge nyhetsbyrået AP. Sykehuset ligger Franklin i den amerikanske delstaten Tennessee, der Eddy var bosatt. Han ble kjent for låter som «Rebel-'Rouser», «Because They're Young» og sin versjon av Henry Mancinis «Peter Gunn».

En til sykehus etter boligbrann på Senja

En person ble i natt sendt til sykehus etter en brann i et bolighus på Senja i Troms. I tillegg ble to personer sjekket av helsepersonell.

Brannen ble meldt ved 21-tiden i går. Politiet skal nå starte etterforskning for å finne årsaken til brannen.