Verdens bokdag feires med høytlesning

Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens bokdag den 23. april markeres verden over, og her hjemme trår oversetterne til med høytlesning.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Her til lands står en rekke arrangementer på programmet. Blant annet vil en gruppe oversettere møtes utendørs på Stensparken kafé i Oslo for å lese høyt fra et knippe bøker for tilhørerne.

Verkene er i spennet Herman Melville med «Moby Dick» og Thomas Mores «Utopia» fra 1516, til Olga Tokarczuks «Jakobsbøkene», Qurratulain Haiders «Tiggermunken og andre noveller» og Martin Heidegger – som får blueskomp på gitar.

Også utdrag fra norske Hanna Stoltenbergs «Near Distance», som den engelske tittelen til «Nada» er, skal leses. I alt er det oversettelser fra ni språk, blant dem latin, som blir å høre i Stensparken.

– Man prøver å være en ambassadør for forfatterskapene man arbeider med og formidle det til nye lesere, sier Julia Wiedlocha, som er med på å arrangere oversetternes bokdagsfeiring, til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Verdens bok- og opphavsrettsdag markeres 23. april hvert år – på dødsdagen til tre store forfattere: Miguel de Cervantes, William Shakespeare og Inca Garcilaso de la Vega. Det var Unesco som opprettet dagen i 1995. I dag feirer over hundre land verdens bokdag for å hylle bøker og forfattere og oppmuntre alle til leseglede.