Frp vil ha null kvoteflyktninger

– Vi må prioritere, og vi mener at Norge skal prioritere ukrainere - som kommer fra vårt nærområde, sier Frps innvandrings- og integreringspolitiske talsperson Erling Wiborg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
– Vi må prioritere, og vi mener at Norge skal prioritere ukrainere - som kommer fra vårt nærområde, sier Frps innvandrings- og integreringspolitiske talsperson Erling Wiborg. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet (Frp) vil at Norge ikke tar imot kvoteflyktninger så lenge krigen i Ukraina pågår.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Partiet vil ha så få kvoteflyktninger til Norge som mulig, men så lenge Ukraina-krigen varer, bør vi ikke ta imot noen. Regjeringen sier i statsbudsjettet for 2024 at Norge skal ta 1.000 kvoteflyktninger.

– Kapasiteten er nesten sprengt. Samtidig vet vi at 110 millioner mennesker er på flukt i verden. Da må vi prioritere, og vi mener at Norge skal prioritere ukrainere - som kommer fra vårt nærområde, sier Frps innvandrings- og integreringspolitiske talsperson Erling Wiborg til Vårt Land.

Det opprettes i snitt fem asylmottak i uken i Norge på grunn av de mange ukrainske flyktningene. Samtidig varsler kommunene at de har problemer med å bosette alle flyktningene.