SV og Rødt ber utenriksministeren ta initiativ til våpenhvile i Gaza

– Vi forventer at Norge tar en aktiv rolle i FNs generalforsamling og tilslutter seg de landene og stemmene som har tatt til orde for å stanse bombingen av Gaza, sier Bjørnar Moxnes, utenrikspolitisk talsperson i Rødt. Foto: Astrid Pedersen / NTB
– Vi forventer at Norge tar en aktiv rolle i FNs generalforsamling og tilslutter seg de landene og stemmene som har tatt til orde for å stanse bombingen av Gaza, sier Bjørnar Moxnes, utenrikspolitisk talsperson i Rødt. Foto: Astrid Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

SV og Rødt ber utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) ta initiativ til våpenhvile mellom Israel og Hamas når FNs hovedforsamling diskuterer krigen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må være tydelige, så ikke Norge stilltiende tas til inntekt for en aggressiv krigføring. En pause er ikke nok. Vi trenger humanitær våpenhvile, sier Ingrid Fiskaa, utenrikspolitisk talsperson i SV, til NRK.

FNs hovedforsamling møtes både torsdag og fredag for å debattere situasjonen på Gazastripen og krigen mellom Israel og Hamas.

– Vi forventer at Norge tar en aktiv rolle i FNs hovedforsamling og tilslutter seg de landene og stemmene som har tatt til orde for å stanse bombingen av Gaza, sier Bjørnar Moxnes, utenrikspolitisk talsperson i Rødt.

Samtidig ønsker partiet en oppdatering på hva som gjøres fra myndighetene for de norske statsborgerne i Gaza, og hva som konkret gjøres for å få dem ut av området.

Utenriksdepartementet svarer at Norge først skal holde innlegg i FN fredag og vil ikke kommentere før da.