
Årets morellsesong kan være den beste i moderne tid

I år er morellene ekstra store og søte, og sesongen er kort. Årets morellsesong er historisk god, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt.
– Jeg har aldri opplevd så stort volum på moreller, sier Leif Øie. Han er fruktinspektør i Grøntprodusentenes Samarbeidsråd.
Opplysningskontoret for frukt og grønt melder nå om en historisk god morellsesong.
Øie opplyser at det i 2023 er forventet en avling på 695 tonn, noe som er mer enn vanlig. Siden 2013 har det vært høstet mellom 380 tonn og rett i overkant av 600 tonn.
– Tradisjonelt sett har det alltid vært mest moreller fra Lærdal, men nå er det altså i Telemark de høster de største volumene, forteller han.
Dette bekreftes av morellprodusent Trond Bergskås fra Telemark.
– Sesongen starter rundt 17. juli, jeg regner med jeg kan høste til 7. eller 8. august. Det kommer mye moreller i år, og de er ekstra store og søte på grunn av den gode varmen vi hadde i juni, sier Bergskås.