Snøkaos stoppet kollektivtransporten i Oslo

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten alle trikkene og bussene i Oslo stoppet opp som følge av snøværet som preger Oslo mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Busstrafikken i Oslo kom i gang igjen i 17-tiden etter å ha stått helt stille på grunn av vanskelige kjøreforhold. Også T-bane, trikk, båter og fly slet i snøværet.

Store deler av busstrafikken i Oslo ble stanset i 16-tiden mandag på grunn av kraftig snøvær og vanskelige kjøreforhold.

– Vi oppfordrer alle om å bli hjemme eller benytte seg av alternative skinnegående transportmidler, sier Øystein Dahl Johansen, kommunikasjonsrådgiver i Ruter i en pressemelding.

I 17-tiden ble trafikken gjenopptatt, men Ruter opplyser til NTB at de reisende må påregne forsinkelser utover kvelden. De oppfordrer publikum til å holde seg oppdatert på situasjonen på Ruter.no.

– La bilen stå

Kaoset oppsto etter at det gjennom dagen hadde snødd jevnt på Østlandet.

– Nå snør det såpass tett, at du ikke bør kjøre bil hvis du ikke absolutt må, sa vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt til Budstikka mandag ettermiddag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge Yr vil det fortsette å snø fram til 4-tiden natt til tirsdag.

Problemer for danskebåten

Også ved Oslo lufthavn skapte været problemer. Det var ved 17-tiden ikke meldt om innstillinger, men de fleste avgangene ut kvelden var forsinket, enkelte over en time.

Værforholdene fører også til at Color Lines ferjeavganger på strekningene Hirtshals-Kristiansand og Larvik-Hirtshals er forsinket, skriver NRK.

Avgangen fra Larvik til Hirtshals skulle etter planen gått klokken 17 mandag, men er utsatt til midnatt, mens mandagens avgang fra Hirtshals til Kristiansand er utsatt til klokken 5 tirsdag morgen.