Mann død etter brann i bygård i Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

En mann i slutten av 30-årene mistet livet i en brann i en bygård på Møhlenpris i Bergen onsdag. Han ble funnet i kjelleren i bygningen, der brannen oppsto.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Brannvesenet i Bergen fikk melding om røykutvikling fra kjelleren i bygningen klokken 21.46 onsdag kveld. Røykdykkere tok seg inn og fikk slukket det politiet omtaler som et branntilløp.

– Det ble samtidig funnet to bevisstløse personer, en mann og en kvinne, i kjelleren. Begge ble brakt ut og kjørt med ambulanse til Haukeland sykehus, sier operasjonsleder Tom Johannesen i Vest politidistrikt i en pressemelding.

Paret er i slutten av 30-årene og ingen av dem bodde i gården der det brant.

– Mannen ble erklært død klokken 22. 53. Hans pårørende er varslet. Det er uvisst hvordan tilstanden til kvinnen er, sier operasjonslederen.

Operasjonsleder Johannesen sier de ikke har fått undersøkt kjelleren og derfor kan de ikke si noe om brannårsaken ennå.

– Det er ikke avklart hva som er brannårsak. Åstedet er sperret av og videre undersøkelser vil bli foretatt tidligst i løpet av dagen torsdag.

Alle beboerne i de tolv leilighetene i bygningen har fått tilbud om å overnatte på hotell i natt.

– Strømmen til bygården måtte kobles ut, og det er årsaken. Leilighetene har ikke fått noen skader som følge av branntilløpet, sier operasjonslederen.