Få pelsdyrfarmer igjen i Norge

20101102. Illustrasjonsbilde fra pelsdyrfarm. Mink. Fôret lages fra råvarer som normalt ikke har annen bruksverdi. Den moste maten består i hovedsak av høne, korn og fisk. 
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix
20101102. Illustrasjonsbilde fra pelsdyrfarm. Mink. Fôret lages fra råvarer som normalt ikke har annen bruksverdi. Den moste maten består i hovedsak av høne, korn og fisk. Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nesten to år før fristen for å legge ned, er det kun fire pelsdyrfarmer igjen i Norge. Høsten 2020 var det 88 pelsfarmer.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stortinget har besluttet at pelsdyroppdrett skal avvikles i Norge, og siste frist er satt til 1. februar 2025.

Tall fra Landbruksdirektoratet som Dyrevernalliansen har fått tilgang til, viser at mange oppdrettere velger å avvikle før tiden. Nedgangen fra 88 pelsfarmer i 2020 til fire farmer nå tilsvarer en nedgang på 95 prosent på to år.

Årsakene til de tidlige avviklingene er blant annet knyttet til pandemien, priser på pelsdyrfôr som har økt kraftig de siste to årene, og et ønske om å bruke omstillingsmidlene til å starte opp med annen drift.

– Vi er glade for at de fleste pelsdyroppdretterne har valgt å avvikle tidlig, sier kommunikasjonsleder Live Kleveland i Dyrevernalliansen i en pressemelding.