Justisministeren mener stor erstatning til Viggo Kristiansen er selvsagt

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl holdt pressemøte torsdag kveld etter frifinnelsen av Viggo Kristiansen i Baneheia-saken. Nå reises spørsmålet om erstatning.
Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl holdt pressemøte torsdag kveld etter frifinnelsen av Viggo Kristiansen i Baneheia-saken. Nå reises spørsmålet om erstatning. Foto: Heiko Junge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Baneheia-frifunne Viggo Kristiansens forsvarere varsler nå krav om erstatning. Justisministeren sier det bare skulle mangle.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag ble Viggo Kristiansen frifunnet for Baneheia-drapene, og justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) beklaget at har vært fengslet på feilaktig grunnlag. Kristiansens forsvarere varsler nå krav om erstatning.

– Jeg tenker det er naturlig at han får erstatningen så fort som mulig, og eventuelt at noe utbetales på forhånd om nødvendig, sier Mehl på Nyhetsmorgen på NRK fredag.

Hun ønsker ikke å spekulere i eventuelt beløp, da det er Statens sivilrettsforvaltning som behandler saken.

– Men at det kommer til å bli et stort erstatningskrav i den saken, det ser jeg på som selvsagt, og det skulle bare mangle.