Nei til EU anker Acer-saken til Høyesterett

Etter å ha tapt i både Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett, vil Nei til EU ta Acer-saken til Høyesterett. Foto: Gorm Kallestad / NTB
Etter å ha tapt i både Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett, vil Nei til EU ta Acer-saken til Høyesterett. Foto: Gorm Kallestad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter å ha tapt i både Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett, vil Nei til EU ta Acer-saken til Høyesterett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et enstemmig styre ble torsdag kveld enige om å anke Acer-saken til Høyesterett, opplyser organisasjonens nestleder Erlend Kvittum Nytrøen til Nationen.

Onsdag denne uken falt dommen i Borgarting lagmannsrett, der retten ikke gir Nei til EU medhold. Når de velger å anke til Høyesterett, er det ifølge nestlederen for å beskytte mindretallets grunnlovsrettigheter.

– Vi kan ikke la et stortingsflertall uthule mindretallets grunnlovsrettigheter, sier han.

Det var bred enighet organisasjonens styre om at de anser dette som en historisk sak som omhandler en sentral del av Grunnloven.

– Lagmannsretten har lagt til grunn at man legger vekt på Stortingets egen praksis, men det er samme praksis som er utviklet av et EU-vennlig politisk flertall. Da har mindretallet aldri mulighet til å si stopp på noen konstitusjonell måte, mener nestlederen.

Kvittum Nytrøen gir imidlertid lagmannsretten ros for at de har behandlet flere av Nei til EUs punkter på en god måte.

– Men vi er grunnleggende uenig, særlig i spørsmålet om hvorvidt EUs energimarkedspakke tre regnes som lite inngripende, sier han.