Snøkaoset fortsetter på Sørlandet

Slik så det ut ved Moisund på Riksvei 9 mellom Kristiansand og Evje tirsdag morgen.
Slik så det ut ved Moisund på Riksvei 9 mellom Kristiansand og Evje tirsdag morgen. Foto: webkamera/Statens Vegvesen

Natt til tirsdag falt det mellom 30 til 40 centimeter snø i deler av Agder, og det er ventet å komme mer. Det er sendt ut nytt gult farevarsel – nå om flom.

Det er fortsatt gult farevarsel for snø i Agder. Snøfallet er ventet tå avta tirsdag ettermiddag, ifølge meteorologene.

– Det har snødd og snør ganske mye, spesielt ved Grimstad og mot Kristiansand. Det har også kommet en del innover mot Evje, sier trafikkoperatør Anniken Island ved Vegtrafikksentralen for Sør-Norge til Fædrelandsvennen.

Brøytet natten lang

Brøytebilene i Agder jobbet på spreng siden mandag da snøen begynte å falle.

– Vi er ute med alt og brøyter hovedveier og sideveier. Det begynte ved 14-tiden i går. Siden har det gått slag i slag, sier oppsynsmann Håvard Moen i Kristiansand ingeniørvesen til avisen.

Det er foreløpig ikke store problemer i trafikken tirsdag, men i 7-tiden frontkolliderte to biler på fylkesvei 405 i Vatnestrøm ved Landekleivsvannet. Ingen ble skadd i ulykken.

Snøkaos fører til flomfare

Snøfall kan føre til flom, varslet Varsom.no. De har sendt ut gult flomvarsel for Skagerrak-kysten fra Lindesnes til Telemark.

Vannføringen ventes å øke i små og middels store kystnære vassdrag. Dette kan føre til lokale oversvømmelser eller erosjonsskader. Nedbøren har startet som snø, men ventes etter hvert å gå over til regn opp til 500 meter over havet. Det kommer mye regn flere påfølgende dager, varsler nettsiden.

– Hold deg oppdatert om situasjonen. Sikre og flytt verdier bort fra utsatte områder, lyder rådene.