Sak mot bilist henlagt etter at elsparkesyklist mistet livet i Stavanger

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bilisten som var involvert da en elsparkesyklist mistet livet i Stavanger i januar, kan ikke klandres, og saken er henlagt, opplyser påtalemyndigheten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg kan bekrefte at saken er henlagt. Bevisene tilsier at det ikke er utvist uaktsomhet fra bilistens side verken etter vegtrafikkloven eller straffeloven, sier statsadvokat Henriette Kvinnsland til Stavanger Aftenblad.

Kvinnsland sier at henleggelsen er kodet «intet straffbart forhold bevist».

Det var 15. januar i år at en elsparkesyklist og en bil kolliderte på Storhaug i Stavanger. Elsparkesyklisten ble kjørt til Stavanger universitetssjukehus med alvorlige skader etter sammenstøtet. Senere samme dag kom meldingen om at vedkommende var død.

Etter å ha avhørt personen som kjørte foran ulykkesbilen, og etter å ha undersøkt mobiltelefonen til føreren av ulykkesbilen, ble mistanken mot bilisten svekket. Etterforskningen av saken avdekket også at elsparkesyklisten kjørte i feil kjøreretning, og at føreren av ulykkesbilen trolig ikke hadde tid til å reagere før kollisjonen.

Undersøkelser gjort i forbindelse med saken viste at elsparkesyklisten hadde en høy alkoholkonsentrasjon i blodet da ulykken skjedde. Bilisten var ikke påvirket av alkohol eller andre rusmidler.