Huitfeldt: – Må forberede oss på at energisituasjonen kan forverres

F.v. forsvarsminister Bjørn Gram, utenriksminister Anniken Huitfeldt, justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og olje- og energiminister Terje Aasland i vandrehallen i Stortinget, etter møte i den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen om gasslekkasjen i Østersjøen.
F.v. forsvarsminister Bjørn Gram, utenriksminister Anniken Huitfeldt, justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og olje- og energiminister Terje Aasland i vandrehallen i Stortinget, etter møte i den utvidede utenriks- og forsvarskomiteen om gasslekkasjen i Østersjøen. Foto: Javad Parsa / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vondt kan bli verre, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) om energisituasjonen i Europa etter gasslekkasjene i Østersjøen denne uken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er klart at Europa er i en sårbar situasjon energipolitisk, og det er jo noe vi må være forberedt på at er tøft nå og at prisene øker, men vi må også være forberedt på at det bli verre med tanke på energiforsyning til Europa, sier hun til NTB.

Tirsdag kom nyheten om at gassrørledningene Nord Stream 1 og 2 lekker utenfor øya Bornholm i Østersjøen. Både eksperter og politikere mener at eksplosjonene skyldes sabotasje.

Norge har økt beredskapen for norske olje- og gasselskap etter nyheten kom. Huitfeldt opplyser at det foreløpig ikke er aktuelt å be Nato om hjelp til beskyttelse av norsk infrastruktur.

– Det er jo en ny sikkerhetspolitisk situasjon, og det er i det lyset vi foretar vurderinger, sier hun.