Høyre: Regjeringens innsats mot strømkrisen ikke god nok

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høyre mener regjeringens foreslåtte tiltak mot strømkrisen ikke er gode nok og at den overser flere mulige tiltak som kan virke på kort sikt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig med at olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) gikk på talerstolen på Stortinget mandag formiddag og la fram regjeringens redegjørelse for strømkrisen, rettet Høyre klar kritikk mot regjeringens innsats.

Høyres Bård Ludvig Thorheim i energi og miljøkomiteen sier regjeringen har oversett flere tiltak som på kort sikt kan styrke kraftbalansen og redusere strømprisene.

– Vi må gjøre noe med det underliggende problemet, som er at det norske kraftmarkedet blir særlig sårbart når kraftbalansen ikke er god nok. Et stort kraftoverskudd bidrar til lavere priser, mens en svakere energibalanse gir høyere priser, sier Thorheim.

Partiet foreslår en rekke tiltak de mener kan få økt kraftproduksjonen på kort sikt. Raskere konsesjonsbehandling og midlertidig fjerning av barrierer for å etablere strømsparende tiltak eller øke produksjonen av elektrisitet.

– Dette forventer vi at regjeringen tilslutter seg og gjennomfører så snart som mulig slik at vi raskere kommer ut av strømpriskrisen, skriver Høyre.