Sør-Norge får nær høyest strømpris i Europa

Lørdag vil strømmen i Sør-Norge koste i snitt 385,58 øre per kWh. Da er det bare Frankrike, av landene som bruker Nord Pool, som har høyere priser med 418,56 øre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Lørdag vil strømmen i Sør-Norge koste i snitt 385,58 øre per kWh. Da er det bare Frankrike, av landene som bruker Nord Pool, som har høyere priser med 418,56 øre. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lørdag får Sør-Norge høyere snittpris på strøm enn nesten alle andre land i Europa, viser strømbørsens oversikt. Bare i Frankrike blir det høyere.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Nå er det lite vann i magasinene, og det er nettopp sånne dager vi skal importere strøm til Sør-Norge. Da blir det dyrere strøm her enn i for eksempel Tyskland, sier sjefanalytiker Sigbjørn Seland i Storm Geo til E24.

Dette skjer fordi vindkraftproduksjonen på det europeiske kontinentet har økt, mens det er lite vann i magasinene i Norge.

Lørdag vil strømmen i Sør-Norge koste i snitt 385,58 øre per kWh. Da er det bare Frankrike, av landene som bruker Nord Pool, som har høyere priser med 418,56 øre.

– Det er ikke så ofte at snittprisen for hele døgnet er høyere her enn ellers i Europa, men det har skjedd en del helgedager i det siste, og nå også på enkelte virkedager. Det vil skje hyppig fremover og være det normale de nærmeste månedene. Det øker sannsynligheten for at prisene ikke blir så fryktelige høye til vinteren, siden vannet spares til vinteren når det trengs mest, sier Seland.

Se video: Kongeparet om strømkrisen: