SAS og pilotene skal forhandle igjen – håp om snarlig løsning

Onsdag møtes SAS og pilotene igjen ved forhandlingsbordet. Foto: Annika Byrde / NTB
Onsdag møtes SAS og pilotene igjen ved forhandlingsbordet. Foto: Annika Byrde / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag klokken 10 møtes SAS og pilotene igjen ved forhandlingsbordet. En flyanalytiker håper og tror det betyr en snarlig slutt på streiken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Riksmekler Mats Ruland er på plass i Stockholm, der partene i SAS-streiken skal møtes. Meklerne håper partene stiller løsningsorienterte, sa han til et samlet pressekorps kort tid før møtet.

– Partene har signalisert at de ønsker å snakke sammen, så får vi se om det er mulig med en løsning, det vet vi ikke ennå, sa Ruland.

Riksmekleren vil ikke kommentere om det er konkrete forslag på bordet, men var klar på at dette er en stor arbeidskonflikt som må løses så fort som mulig.

– Den berører tredjepart, det er mange som ikke får reist, og mange som er strandet. Jeg oppfatter at partene er innstilt på å komme hit og jobbe seriøst for å få til en løsning, så jeg håper vi skal lykkes, sa han.

Ruland sier han er optimistisk.

– Det må du være i denne jobben.

– Reell vilje til å forhandle

– Vi er løsningsorientert som alltid, men vi har allerede strukket oss ekstremt langt, sa Roger Klokset, leder i Norske SAS-flygeres forening, til NRK onsdag morgen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

SAS-pilotene har streiket siden mandag 4. juli, etter at det ble brudd i forhandlingene. Rundt 900 piloter i Norge, Danmark og Sverige er i streik. Så langt i dag har 158 flygninger til og fra Norge blitt kansellert.

– Jeg forventer at SAS-ledelsen har en reell vilje til å forhandle og en vilje til å respektere inngåtte avtaler. Det gjelder både tariffavtaler og gjeninntredelsesrett for våre ansatte, sier Klokset til VG.

SAS: Ønsker ro rundt prosessen

SAS' norske pressekontakt Tonje Sund skriver i en SMS til NTB at de ønsker maksimalt med ro rundt prosessen, og at de ikke ønsker å kommentere saken ytterligere nå.

Flyanalytiker Hans Jørgen Elnæs sier han blir overrasket om partene ikke kommer fram til en avtale når de nå igjen møtes til forhandlinger.

– Jeg tror og håper at SAS er oppe og flyr i løpet av uken , sier Elnæs til VG.