Ordfører vil ha tilbake flyrute mellom Førde og Bergen

Sunnfjord-ordfører Jenny Følling (Sp) viser til at mesteparten av flytrafikken fra 2030 skal være utslippsfri og at det bør være et krav for ruten mellom Førde og Bergen at det tas i bruk elfly. Foto: Vidar Ruud / NTB
Sunnfjord-ordfører Jenny Følling (Sp) viser til at mesteparten av flytrafikken fra 2030 skal være utslippsfri og at det bør være et krav for ruten mellom Førde og Bergen at det tas i bruk elfly. Foto: Vidar Ruud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordfører Jenny Følling (Sp) i Sunnfjord vil at staten igjen sponser ruten mellom Førde og Bergen som FOT-rute og at det må tas i bruk elfly på strekningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bergensruten ble lagt ned i 2020, da regjeringen bestemte seg for å kutte støtten, skriver Bergensavisen.

– Ruten er avgjørende for bedrifter og institusjoner i området. Mange pendler mellom Førde og Bergen, for eksempel folk i fylkeskommunen, Høgskolen på Vestlandet og Helse Førde, sier Følling.

Hun er også leder i flyplassutvalget for Førde lufthamn, og utvalget har kommet med en høringsuttalelse i forbindelse med konkurransen om regionale ruteflyginger fra 1. april 2024.

– Nå går det direkterute fra Bergen til Florø, Sandane og Sogndal, så det er en «missing link» at Førde, med så mange statlige arbeidsplasser, ikke har det, mener Følling.

Hun peker på at mesteparten av flytrafikken fra 2030 skal være utslippsfri og at det bør være et krav i konsesjonen om å utvikle og teste elfly.

– Kortbanenettet er veldig godt egnet til å utvikle dette nettopp fordi det er korte flyruter. Vi ønsker hyppige avganger, og det kan en få med elfly, sier Følling.