Lørenskog-saken: Nytt sim-kort funn i butikk i Oslo

Politiet med nytt sim-kort-funn i Lørenskog-saken hvor Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet i over tre år.
Politiet med nytt sim-kort-funn i Lørenskog-saken hvor Anne-Elisabeth Hagen har vært forsvunnet i over tre år. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En ny Bunnpris-butikk er blitt koblet til sim-kortene i Lørenskog-saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag gikk politiet ut og etterlyste et sim-kort knyttet til et mobilnummer de mener er brukt i forberedelsene til bortføringen av Anne-Elisabeth Hagen.

Det aktuelle nummeret skal sammen med en stjålet passkopi og en falsk epostadresse til å opprette en konto på en kryptovalutabørs. Sim-kortet var en del av en pakke på 20 kontantkort. De fem kortene som hører til numrene umiddelbart før det politiet leter etter, ble solgt i en nå nedlagt Bunnpris-butikk i Iladalen i Oslo.

Nå har en ny Bunnpris-butikk dukket opp på politiets radar.

Sim-kort solgt i en Bunnpris-butikk på Grønland

Ifølge VG har minst ett av de andre sim-kortene blitt solgt i en Bunnpris-butikk på Grønland i Oslo.

Etter at vi gikk ut med etterlysningen har vi fått verifisert at i alle fall ett av de etterfølgende numrene er solgt på Bunnpris på Grønland. Det er også kommet opplysninger som indikerer at flere av numrene har vært solgt her, noe vi selvfølgelig jobber videre med, sier påtaleleder Gjermund Hanssen i Øst politidistrikt til VG.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les alt om Lørenskog-saken her

Politiets teori er at da Bunnpris-butikken i Iladalen ble lagt ned, ble de resterende startpakkene sendt til andre utsalgssteder. Nå vet de at minst ett av sim-kortene havnet på Grønland. Politiet skal ha vært i kontakt med kjøperen og verifisert nummeret gjennom vitneavhør og kontroll av elektroniske spor.

– Vi ønsker foreløpig ikke å si noe mer om dette arbeidet utover at vi har opplysninger som kan indikere at flere av kortene er solgt der. Vi vil ikke påvirke etterlysningen i noen retning så lenge vi ikke vet, legger Hanssen til.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Har fått inn over 100 tips

Nummeret i pakken på 20 som knyttes til Lørenskog-saken er 40 74 56 68. Dette har aldri blitt aktivert eller benyttet i en telefon, men politiet håper at de ved å finne den eller de som kjøpte nummeret kan lede dem direkte til en eller flere gjerningspersoner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter at politiet etterlyste nummeret på lørdag har de fått inn over 100 tips. Hittil er det ingen opplysninger som indikerer at andre utsalgssteder enn Iladalen og Grønland har mottatt noen av de 20 sim-kortene.

Anne-Elisabeth Hagen har ikke vært sett siden hun 31. oktober 2018 forsvant fra sitt hjem under mistenkelige omstendigheter. Ektemannen og milliardæren Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap. Hagen har hele tiden nektet straffskyld.

I løpet av 2021 har politiet vært sparsomme med opplysninger om etterforskningen. Men noe bevegelse i saken har det vært. Les mer om dette her.