Frp vil ha politiattest for flyktninghjelpere – Stortinget stemte nei til hastebehandling

Frp forsøkte tirsdag å få hastebehandlet forslag om å innføre krav om politiattest for folk som skal jobbe med ukrainske flyktninger. Stortinget stemte nei til hastebehandling.

– Det er vanskelig å fatte hvorfor de andre partiene ikke vil prioritere flyktningers sikkerhet ved å raskt få på plass krav om politiattest. Nå vil trolig forslaget ikke kunne behandles før i oktober, og jeg frykter mye kan skje i mellomtiden, sier Frps Per-Willy Amundsen som er leder av Stortingets justiskomité.

Frp viser til rapporter om at folk med overgrepshistorikk forsøker å få innpass i flyktningarbeid, og partiet understreker at dette forslaget er ment til å avverge seksuell utnyttelse av sårbare flyktninger.

– Som leder av justiskomiteen skal jeg forsøke å få de andre medlemmene til å vurdere dette på nytt. Det ligger ingen politisk prestisje i denne saken, kun et ønske om å skjerme noen av de mest sårbare – derfor har jeg ennå ikke gitt opp, sier Amundsen.