Ny app skal gi færre forsinkede tog

Strekningen mellom Oslo S (bildet) og Bestum beskrives som «verstingen» av Bane Nor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Strekningen mellom Oslo S (bildet) og Bestum beskrives som «verstingen» av Bane Nor. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bane Nor tester ut en app som skal varsle om behov for reparasjoner. Målet er at feilene skal rettes før de fører til forsinkelser og trafikkstans.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Appen er i bruk og utvikles stadig for å overvåke større deler av jernbanen. Dette vil komme de reisende til gode, sier konserndirektør Sverre Kjenne i Bane Nor i en pressemelding.

Det som skjer i praksis, er at sensorer utløser alarmer og varsler om begynnende feil. Bane Nors folk kan se hvilke komponenter som må byttes ut eller repareres. Det kommer varsler i en app, som i sin tur utløser en arbeidsordre til fagfolk på vakt.

Den nye appen testes ut over store deler av landet, men det er ekstra trykk på «versting-strekningen» mellom Oslo S og Bestum – som ligger nær Lysaker.

– I dette området går det flest tog som påvirker trafikkflyten i størst mulig grad. Kan vi forebygge feil her, betyr det mye for mange. Her ser vi tydelig effekten av å endre måten vi planlegger og utfører vedlikeholdet av jernbanen på, sier Kjenne.