UD: Møtene kunne ikke skjedd i Afghanistan

Søndagens møter på Soria Moria hotell var mellom representanter for afghanske kvinneorganisasjoner, frivillige organisasjoner, menneskerettighetsorganisasjoner og journalister og Taliban. Foto: Torstein Bøe / NTB
Søndagens møter på Soria Moria hotell var mellom representanter for afghanske kvinneorganisasjoner, frivillige organisasjoner, menneskerettighetsorganisasjoner og journalister og Taliban. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Statssekretær Henrik Thune i Utenriksdepartementet sier møtene med Taliban ikke kunne skjedd i Afghanistan. Han sier tilbakemeldingen etter møtene er gode.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har ikke vært en aktiv deltaker på møtene i dag, men har hørt at det var en god og konstruktiv stemning, sier Thune i en kommentar til NTB.

Søndagens møter var mellom representanter for afghanske kvinneorganisasjoner, frivillige organisasjoner, menneskerettighetsorganisasjoner og journalister og Taliban.

– Vi har skapt en trygg møteplass hvor representanter for afghansk samfunnsliv har møtt Taliban for første gang siden Taliban tok makten i landet i august i fjor. Disse samtalene kunne ikke av hensyn til deres sikkerhet ikke skjedd i Afghanistan, sier Thune.