Dette skjedde i natt

Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB
Foto: Yuki Iwamura / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 22. januar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

To politibetjenter skutt i New York

En politibetjent er skutt og drept, og en annen er kritisk skadd i New York. De to rykket ut til voldsepisode i en bolig i nabolaget Harlem fredag kveld.

En mistenkt person ble også drept i skuddvekslingen, opplyser en polititjenestemann til nyhetsbyrået AP. Sist gang en politibetjent ble skutt og drept i byen var i september 2019.

Ti pågrepet etter slagsmål i storkiosk i Oslo

Politiet i Oslo har pågrepet ti personer etter at det natt til lørdag brøt ut slagsmål inne i en storkiosk på Grønland. En person har fått kuttskader, men er ikke alvorlig skadd.

Politiet har beslaglagt flere gjenstander fra de involverte, har avhørt vitner og jobber med å sikre videoopptak av hendelsen.

Trump utformet ordre om å beslaglegge valgautomater

Tidligere president Donald Trump laget utkast til en ordre til Pentagon om å beslaglegge valgautomater etter nederlaget i valget i 2020, skriver Politico.

Utkastet er skrevet få uker etter valgnederlaget og er frigitt av USAs nasjonalarkiv i forbindelse med granskingen av stormingen av kongressbygningen for ett år siden.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

24.958 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 24.958 koronasmittede i Norge. Det er 12.598 flere enn samme dag i forrige uke.

. Noe av den voldsomme økningen skyldes en rutineomlegging i rapporteringen til FHI som fører til et etterslep på opp mot 8.000 tilfeller fra 15. januar.

Også i Oslo er det ny rekord med 4.568 nye koronasmittede siste døgn. Det er 1.247 flere enn samme dag forrige uke, og 783 flere enn torsdag.

Norsk gull og sølv i X Games

Marcus Kleveland var best i snøbrettøvelsen knuckle huck og sikret seg sitt femte X Games-gull natt til lørdag i Aspen i Colorado. Fridtjof Sæther Tischendorf kom på andreplass.

– Dette hadde jeg ikke forventet i det hele tatt! Jeg bare cruiset og hadde det gøy, sa Kleveland rett etter seieren, ifølge Brettforbundet.