Norsk ubåt under slep i Porsangerfjorden i Finnmark

Artikkelen fortsetter under annonsen

En norsk ubåt fikk problemer nordøst i Porsangerfjorden i Finnmark og slepes nå av ei redningsskøyte, ifølge avisa Kyst og Fjord.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Én av våre ubåter i Ula-klassen fikk tekniske utfordringer litt over klokken 15 i dag. Det medfører at den nå blir slept, sier Ivar Moen ved Forsvarets pressevakt til NRK onsdag.

Båten fikk problemer allerede i 15-tiden onsdag ettermiddag. Moen sier at de prøver å løse utfordringene der den nå ligger, uten å slepe den til kai.

Han vil ikke si noe om hva de tekniske problemene er, utover at skipssjefen opplever situasjonen som udramatisk. Moen kan heller ikke kommentere hvor ubåten var på vei eller hvilket oppdrag den var på.

– Det er politisk bestemt at vi til enhver tid har én ubåt i nordområdet. Utover det gir jeg ikke noe mer informasjon, sier Ivar Moen.

Sjøforsvaret har seks ubåter som alle er i Ula-klassen. Ifølge Forsvarsmateriell ble båtene faset inn i perioden 1989 til 1992 og opprinnelig bygget for 30 års levetid.

Planen er å fase ut disse ubåtene og erstatte dem med fire nye av typen 212A. Når dette vil skje er foreløpig noe uklart.