Frp angrer på Acer-støtte

Havvindforkjempere kan ikke regne med støtte fra Frp til bygging av nye hybridkabler til Europa. Nå angrer partiet på sin støtte til utenlandskabler og Acer. Illustrasjonsfoto: Øyvind Gravås / Equinor / NTB
Havvindforkjempere kan ikke regne med støtte fra Frp til bygging av nye hybridkabler til Europa. Nå angrer partiet på sin støtte til utenlandskabler og Acer. Illustrasjonsfoto: Øyvind Gravås / Equinor / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremskrittspartiet har både støttet bygging av kraftkabler til England og Tyskland og støttet innmelding i EUs energibyrå Acer. Nå angrer partiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har vært med å gjøre feil. Vi skulle ikke ha bygd de kablene. Og vi skulle ikke meldt oss inn i Acer. Det er gode grunner til at vi ikke bør melde oss inn i EU, og da bør vi heller ikke gjøre det via bakdøra, sier Frps energipolitiske talsperson Frank Sve til Klassekampen.

Han mener det er altfor få i politikken som innrømmer feil, og har ikke problemer med å innrømme at de har gjort feilvurderinger.

– Vi gjør feil, men det er ikke for seint å snu, sier Sve.

Vil kjempe mot alle nye utenlandsforbindelser

I regjeringen er det nå uenighet mellom Ap og Sp om å koble seg ytterligere til det europeiske kraftmarkedet ved såkalte hybridkabler. Havvindutbyggerne mener det er avgjørende for å gjøre et norsk havvindeventyr lønnsomt.

De kan ikke regne med støtte fra Frp.

– I den grad det skal bygges havvind i Norge, skal kraften komme norsk industri og norske strømkunder til gode, sier Sve, og gjør det klart at Frp vil kjempe mot alle nye utenlandsforbindelser.