TV 2-journalist rammet av Parkinsons – slutter i jobben

Gerhard Helskog har vært en profilert og prisbelønnet journalist i TV2. Nå gir han seg på grunn av helseproblemer. Her fra da han fikk Årets hederspris i utdelingen av Årets redaktører i Oslo og Akershus i fjor.
Gerhard Helskog har vært en profilert og prisbelønnet journalist i TV2. Nå gir han seg på grunn av helseproblemer. Her fra da han fikk Årets hederspris i utdelingen av Årets redaktører i Oslo og Akershus i fjor. Foto: Trygve Indrelid / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Journalist Gerhard Helskog slutter i TV 2, tre år etter at han fikk påvist sykdommen Parkinsons.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Helskog (58) har ledet noen av TV-kanalens mest profilerte programmer, som Dokument 2, Bak din rygg, Rikets tilstand og Vårt Lille Land.

I et intervju med God Morgen, Norge forteller han torsdag om hvordan han oppdaget symptomene for første gang for tre år siden. På et stort lederseminar hos TV-kanalen ble han svimmel og opplevde kraftige skjelvinger på hendene. Ikke lenge etterpå fikk han diagnosen.

– Det finnes ingen kur. Alt jeg kan gjøre er å prøve å bremse utviklingen, sier Gerhard.

Parkinsons er en alvorlig sykdom som oppstår når visse nerveceller i hjernen slutter å lage nok dopamin. Mangel på denne kjemiske substansen fører til at det er vanskelig å kontrollere musklene og gir skjelvinger.

Etter diagnosen har han fortsatt å jobbe, men nå går det ikke lenger.

– Jeg har levd et fantastisk rikt journalist-liv og er takknemlig for alle mulighetene jeg har fått. Det har vært dypt meningsfylt. Nå må jeg finne andre måter å være til nytte, i det små. Det er en tid for alt, sier han.