Byrådet i Bergen presenterer nye coronatiltak torsdag

Smittevernoverlege Marit Voltersvik jobber med nye anbefalinger om smitteverntiltak i Bergen.
Smittevernoverlege Marit Voltersvik jobber med nye anbefalinger om smitteverntiltak i Bergen. Foto: Marit Hommedal / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Byrådet i Bergen vil torsdag legge fram nye coronatiltak. Årsaken er påviste omikrontilfeller og stigende smittetrend i kommunen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Til Bergens Tidende opplyser byrådet at de skal presentere ytterligere lokale tiltak, på bakgrunn av smittevernoverlegens anbefaling, i løpet av torsdag.

Bergensavisen skriver at det i den nyeste risikovurderingen for Bergen kommer fram at smittevernoverlegen venter seg en betydelig økning i smittetallene fremover.

Bergen kommune opplyser på sine nettsider at smittevernoverlege Marit Voltersvik nå jobber med en anbefaling til byrådet.

– De nasjonale tiltakene som ble presentert av regjeringen i går, gir forskriftsregler for hele landet uavhengig av lokal smittesituasjon. Sett i lys av smittesituasjonen i Bergen mener jeg at det er behov for å gjøre enkelte av de nasjonale påbudene enda strengere lokalt. Vi arbeider nå med en anbefaling til byrådet om å forsterke tiltakene innen munnbindpåbud og karanteneregler i Bergen, sier Voltersvik.

Hun vil også anbefale nye tiltak i barnehage og skole på bakgrunn av høyt smittepress og sykefravær i disse tjenestene.

Onsdag ble det registrert 384 nye coronasmittede i Bergen, og tirsdag ble det meldt om tre tilfeller av omikron i kommunen.