Regjeringen kaller inn til coronapressekonferanse

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol vil delta under pressekonferansen om coronasituasjonen fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB
Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol vil delta under pressekonferansen om coronasituasjonen fredag. Foto: Torstein Bøe / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol deltar på pressekonferansen om coronasituasjonen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Pressekonferansen starter klokken 11 fredag.

Også assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet er til stede, opplyser regjeringen.

Pressekonferansen holdes i Marmorhallen i Klima- og miljødepartementet i Oslo.

For justisminister Mehl er dette den første coronapressekonferansen. Da regjeringen orienterte forrige fredag, sto hun opprinnelig på innkallingen, men navnet var fjernet i en oppdatering.

– Justisministeren skulle opprinnelig være med på pressekonferansen fordi hun har ansvar for spørsmål knyttet til innreise. Nå har regjeringen bestemt seg for å bruke litt mer tid på å vurdere helsemyndighetenes anbefalinger knyttet til innreise, skrev politisk rådgiver i justisdepartementet Trond Ivar Brække i en SMS til NTB.

Det siste døgnet er det registrert 2.478 coronasmittede i Norge. De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.761 coronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.505.