Dette skjer i dag

Foto: Javad Parsa / NTB
Foto: Javad Parsa / NTB Foto: NTB

Dette er blant de ventede hendelsene i dag, torsdag 14. oktober.

Regjeringsskifte i Norge

Erna Solberg (H) vil i dag få innvilget sin avskjedssøknad, og Jonas Gahr Støre (Ap) møter kong Harald i forbindelse med skifte av regjering i Norge. Samtidig vil det også bli klart hvem som er med i den nye regjeringen til Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Solberg og den avtroppende regjeringen møter først Kongen i statsråd klokka 10. To timer senere møter den nye regjeringen til sitt første statsråd.

FHI orienterer om årets influensasesong

Etter halvannet år hvor de stort sett har informert om koronapandemien, vil helsemyndighetene i dag orientere om årets influensasesong og om organiseringen av vaksinasjonen i den forbindelse. Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet og helsedirektør Bjørn Guldvog leder presentasjonen.

Kenyas president til Det hvite hus

Joe Biden tar imot Kenyas president Uhuru Kenyatta, som blir den første afrikanske lederen til å besøke Det hvite hus mens Biden er president. Samtalen med Kenyatta kommer i stand uker etter at Biden truet med å innføre sanksjoner mot presidenten i Kenyas naboland Etiopia, fredsprisvinner Abiy Ahmed, og andre ledere som er involvert i Tigray-krigen, som snart har vart i ett år.

Steve Bannon i høring om Kongress-storming

Steve Bannon er blant flere av ekspresident Donald Trumps tidligere rådgivere som må forklare seg i en høring i Washington i dag og i morgen om stormingen av Kongressen i januar.

Mesterligafotball for kvinner

Andre runde i gruppespillet i mesterligaen for kvinner går av stabelen i kveld, og Lyon møter Benfica. Ada Hegerberg spilte de tolv siste minuttene av Lyons kamp mot Häcken i forrige uke. Hun har slitt med skade, og dette var hennes første kamp på 625 dager. Frida Maanums Arsenal møter i denne runden Hoffenheim, mens Barcelona – med Caroline Graham Hansen og Ingrid Syrstad Engen i stallen – spiller mot Køge. Også Bayern München og Häcken møtes i kveld.

Mesterligahåndball for menn

Elverum har reist til Ungarn for å spille mot Szeged i mennenes mesterliga i håndball i kveld. Szeged, som har blant annet nordmennene Kent Robin Tønnesen og Alexander Blonz i spillerstallen, ligger på tredjeplass i gruppe A før kampen, mens Elverum ligger på sjetteplass.

Personvernpolicy