Brundtland tvilte på om Støre ville bli statsminister

Ap-leder Jonas Gahr Støre og tidligere partileder og statsminister Gro Harlem Brundtland under valgkampen i 2017. Den gangen lyktes det ikke for Støre, men i 2021 gikk det bedre. Foto: Audun Braastad / NTB
Ap-leder Jonas Gahr Støre og tidligere partileder og statsminister Gro Harlem Brundtland under valgkampen i 2017. Den gangen lyktes det ikke for Støre, men i 2021 gikk det bedre. Foto: Audun Braastad / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Gro Harlem Brundtland forteller til NRK at hun tvilte på om Ap-leder Jonas Gahr Støre noen gang kom til å bli statsminister.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg tipper at det har vi alle, både Jonas og jeg, gjort av og til. Når tingene så vanskelige ut, med mye motgang og dritt. Men i toppledersjiktet vil det alltid være punkter på veien, hvor ting ser vanskelige ut, sa Brundtland i et intervju med NRK noen dager før valget.

Også Støre innrømmer at han har vært i tvil.

– Ja, det har jeg. Fordi det å ta noe for gitt i politikken, da fjerner du deg fra det som er utfordringen her og nå. Men jeg har hatt troen på det prosjektet vi har hatt, sa Støre.

Etter valget, som ga et knapt til flertall til Støres foretrukne rødgrønne regjeringsalternativ, håper Brundtland at sonderingene mellom Ap, Sp og SV, som starter på Hurdalssjøen torsdag, fører fram.

– Det er et flott valgresultat, som gir grunnlag for flertallsregjering og ny kurs, skrev hun i en SMS til NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De to har både jobbet sammen og vært venner i mange år, siden Støre startet som spesialrådgiver på Statsministerens kontor i 1989 og fikk Brundtland som sjef.

– Jonas er kunnskapsrik, og har erfaring, bredde og oversikt over det norske og det internasjonale samfunnet. Han er verdibasert, trygg og tillitsskapende. Han har også den fulle integritet som er avgjørende for en god leder, het det videre fra Brundtland.