Større tilgang til vaksinedose tre for immunkompromitterte personer

Folkehelseinstituttet- overlege Sara Viksmoen Watle sier FHI har laget lister over sykdommer og medisiner som gjør personer aktuelle for å få en tredje vaksinedose. Foto: Lise Åserud / NTB
Folkehelseinstituttet- overlege Sara Viksmoen Watle sier FHI har laget lister over sykdommer og medisiner som gjør personer aktuelle for å få en tredje vaksinedose. Foto: Lise Åserud / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Folkehelseinstituttet (FHI) har utarbeidet en oversikt over hvilke sykdommer personer som anbefales en 3. dose har og hvilke medisiner de bruker.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Denne oversikten over sykdommer og medisiner skal bidra til å raskt gi befolkningen informasjon om de er blant dem som anbefales å ta en tredje dose med coronavaksine, sier overlege Sara Viksmoen Watle ved Folkehelseinstituttet i en pressemelding.

Blant de som blir bedt om å ta kontakt med vaksinasjonskontoret i sin kommune, er personer som tar immundempende medisiner.

Også personer som har fått organtransplantasjon, har medfødt immunsvikt, HIV-infeksjon, samt kreftpasienter, personer med alvorlig nyresvikt eller som er i aktiv dialyse, bes ta kontakt.

Alle som har en diagnose i henhold til FHIs lister, må kunne vise dokumentasjon på dette.