Atle Hamre tiltalt for utpressing igjen

Atle Hamre avbildet i 2012, da han gikk til sak mot Det Norske Travselskap for å få tilbake sin kuskelisens. Foto: Cornelius Poppe / NTB
Atle Hamre avbildet i 2012, da han gikk til sak mot Det Norske Travselskap for å få tilbake sin kuskelisens. Foto: Cornelius Poppe / NTB Foto: Cornelius Poppe / NTB

Den tidligere stjernekusken Atle Hamre er tiltalt for utpressing mot en hesteeier fra Østlandet og risikerer fengselsstraff, skriver Dagbladet og Trav365.

Hamre er to ganger tidligere dømt for utpressing, i 2002 og 2008. Han ble i 2009 utestengt på livstid fra norske travbaner.

Den siste tiltalen, som Dagbladet er gjort kjent med, dreier seg om en episode fra november 2019 der Hamre skjeller ut den fornærmede hesteeieren og krevde at han betaler ham 200.000 kroner.

Hamre skal blant annet ha truet med å sende «gutta boys» og hente fornærmede mens han sov, ifølge avisen.

Saken ble først henlagt av politiet, men statsadvokaten i Vestfold, Telemark og Buskerud beordret den gjenopptatt. 61 år gamle Hamre erkjenner ikke straffskyld, ifølge hans advokat, Nils Christan Nordhus.

– Han føler seg grovt misforstått. Det er ikke snakk om en utpressing, snarere en utskjelling. Han er lei seg for det og har beklaget, sier Nordhus til Dagbladet.

Strafferammen for utpressing er bot eller fengsel i inntil tre år.

Personvernpolicy