Bryggeriene kan gå tom for bokser i sommer

Høy etterspørsel etter drikke på boks samtidig som at det er en internasjonal mangel på råvarer til aluminiumsbokser, kan føre til at norske bryggerier går tomme for enkelte varer i sommer. Foto: Berit Roald / NTB
Høy etterspørsel etter drikke på boks samtidig som at det er en internasjonal mangel på råvarer til aluminiumsbokser, kan føre til at norske bryggerier går tomme for enkelte varer i sommer. Foto: Berit Roald / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Norske bryggerier kan gå tomme for øl- og brusbokser i sommer på grunn av en internasjonal mangel på råvarer til aluminiumsbokser og høy etterspørsel av drikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Både Coca-Cola Norge, Ringnes og Hansa Borg merker mangelen, ifølge E24.

Energidrikken Monster fra Coca-Cola har vært utsolgt i noen butikker på grunn av boksmangelen, og Ringnes tror enkelte av deres varelinjer kan bli utsolgt i sommer. Hansa Borg tror sommeren går greit, men opplyser at mangelen krever at de planlegger godt.

– Vi jobber fortløpende med å løse disse utfordringene, sier Hynne.

Ringnes merker også boksmangelen i sommer. Kommunikasjonssjef Nicolay Bruusgaard frykter ikke at hele butikker skal stå tomme, men tror det kan bli tomt for noen bokser.

– Enkelte varelinjer kan bli utsolgt, og vi må nok påregne å gjøre noen prioriteringer i perioder, sier han.

Kun tre selskaper leverer aluminiumsbokser i Europa, og de fleste produsenter og bryggerier kjøper fra akkurat disse.

Hansa Borg klarer seg, men mangelen krever at de må planlegge godt gjennom sommeren.

– Slik vi ser det, er det ingen grunn til panikk, sier leder for kommunikasjon og bærekraft i Hansa Borg bryggerier, Stina Kildedal-Johannessen.