Bombegruppa er i Drammen – politiet mottok mistenkelige konvolutter

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiets bombegruppe jobbet mandag ettermiddag med å sikre stedet etter at Drammen politistasjon fikk tilsendt tre mistenkelige konvolutter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bombegruppen hadde ankommet politihuset i Drammen i 16.20-tiden, og jobbet for å sikre stedet ved å hente ut tre mistenkelige konvolutter, bekrefter seksjonsleder Jan Dystland i Drammen politistasjon til NTB

– Det var noe muffens. Konvoluttene så merkelige ut og var påført tekst og navn som gjorde at personen som skulle ha åpnet dem, valgte å ikke gjøre det. Det var en klok beslutning, sier Dystland.

Det dreier seg om tre mindre boblekonvolutter som kom til stasjonen i den ordinære postgangen. Dystland har kun selv kastet et blikk på dem og kan derfor ikke gå i detalj om nøyaktig hva det var ved konvoluttene som vekket mistanke. Han fikk melding om saken i 14.30-tiden mandag.

– Det var blant annet to navn på mottakere som var litt umusikalsk, men vi kjenner ikke innholdet i konvoluttene, sier seksjonslederen.

Det ble først meldt om at forsendelsen inneholdt hvitt pulver, men det var en misforståelse, understreker han.

Politihuset på seks etasjer forblir evakuert til bombegruppa er ferdig med sitt arbeid. Dystland kan foreløpig ikke si når han regner med at faren er over eller nøyaktig hvor mange personer som er evakuert.