Rekordmange synes coronareglene er uklare nå

Stadig færre mener det er behov for å bruke munnbind i Norge. Samtidig sier flere nå at coronareglene er vanskelige å forstå. Foto: Terje Pedersen / NTB
Stadig færre mener det er behov for å bruke munnbind i Norge. Samtidig sier flere nå at coronareglene er vanskelige å forstå. Foto: Terje Pedersen / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

41 prosent svarer i Opinions coronamonitor at det er vanskelig å vite om de følger coronareglene. Stadig færre mener det er behov for å bruke munnbind.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Andelen som synes at retningslinjene er vanskelige å forstå, er nå på sitt høyeste nivå så langt i pandemien. Andelen som mener karantenereglene er vanskelige å forstå, er 26 prosentpoeng høyere enn i januar.

Juni-målingen viser også at stadig færre mener det er behov for å bruke munnbind. 70 prosent svarer at de er positive til munnbindbruk i Norge, det laveste nivået som er målt siden september.

57 prosent er enig i at gjenåpningen av samfunnet skjer i riktig tempo, mens 25 prosent mener det skjer for fort og 18 prosent for sakte.