Melder 20 grader på Vest- og Østlandet

<p>– Mange steder vil det komme over 15 grader, og på Vestlandet ser det ut til å bikke det magiske 20-tallet, melder Meteorologisk Institutt på Twitter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB</p>
– Mange steder vil det komme over 15 grader, og på Vestlandet ser det ut til å bikke det magiske 20-tallet, melder Meteorologisk Institutt på Twitter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Varme vinder blåser over Norge de neste dagene. Flere steder kan folk vente seg å se 20-tallet på gradestokken.

– Spesielt Østafjells blir det varmt både tirsdag og torsdag, men også resten av Sør-Norge får en mild og fin uke, melder Meteorologisk Institutt.

Denne uken vil været bli skiftende, men det vil bli betydelig varmere flere steder i landet. Både på Østlandet og Vestlandet vil temperaturen enkelte steder passere 20 grader, ifølge Yr.

– Mange steder vil det komme over 15 grader, og på Vestlandet ser det ut til å bikke det magiske 20-tallet, melder Meteorologisk Institutt på Twitter.

Sjekk været der du bor

– Ser ut til å bli skikkelig bra vær

Det er milde luftmasser fra et lavtrykk i Atlanterhavet som bidrar til de mer sommerlige temperaturene i Norge denne uka.

– Det ser ut til å bli skikkelig bra vær. Det vil bli relativt høye temperaturer som gir sommerfølelse , sier statsmeteorolog Lars Andreas Selberg til Yr.

De siste dagene har det vært mye nedbør og kraftig vind i deler av Sør-Norge. I går ble de kraftigste vindkastene på Vestlandet målt til 29,3 m/s på øya Fedje nord for Bergen.

– Den varmeste uken hittil i år

Meteorolog Kristen Gislefoss, som 1. juni går over i pensjonistenes rekker, venter også høye temperaturer.

– Denne uken vil vi få temperaturer opptil 22 grader. Jeg vil si at dette er den varmeste uken hittil i år, sier Gislefoss til Østlendingen.

I Møre og Romsdal og i Trøndelag er det derimot andre utfordringer. Her er det sendt ut gult farevarsel om lokal gress- og lyngbrannfare i snøfrie områder i ytre strøk inntil det kommer nedbør av betydning. Innbyggere bes derfor om å være forsiktig med bruk av åpen ild.

Flomfare på Østlandet

NVE har utstedt gult farevarsel for flom for deler av Østlandet onsdag i forbindelse med mye nedbør og snøsmelting.

– Vannføringen ventes å øke raskt i små og middels store elver og bekker i løpet av onsdag. Dette kan føre til lokale oversvømmelser, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i farevarselet, og ber folk holde avstand til elver og bekker med stor vannføring.

Personvernpolicy