Kommunen sliter med å få kontroll etter boligblokk-utbruddet i Kristiansand

Om lag 120 personer er smittet i forbindelse med koronautbruddet i denne boligblokka på Hellemyr i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
Om lag 120 personer er smittet i forbindelse med koronautbruddet i denne boligblokka på Hellemyr i Kristiansand. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Beredskapssjefen i Kristiansand sier at smittesituasjonen i byen oppleves som ustabil, og at de sliter med å få kontroll etter et utbrudd i en boligblokk.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Om lag 120 personer er smittet i forbindelse med smitteutbruddet i en boligblokk på Hellemyr i Kristiansand, der det er identifisert britisk virusvariant.

– Smitteutviklingen i Kristiansand handler i hovedsak om ett utbrudd. Nesten all smitte kan relateres tilbake til dette utbruddet , sier beredskapssjef Sigurd Paulsen i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen.

Onsdag ettermiddag ble det meldt om 27 nye smittede i Kristiansand. Ni av disse var relatert til Hellemyr-utbruddet.

Paulsen forteller avisa at det er utfordrende å «lukke» utbruddet, og karakteriseres smittesituasjonen som ustabil.

I løpet av de siste 14 dagene er opphavet til smitte hos 13 av 152 nye koronasyke i Kristiansand ukjent. 90 prosent av smitten er av mutert variant.

– Vi følger godt med på hvor mange som har ukjent smittevei. Jo mer det er av ukjent smitte, jo mer sannsynlig er det at vi har smitte ute i samfunnet som vi ikke har kontroll over, sier Paulsen.