Ruter forbereder seg på busstreik

En streikevakt ser på parkerte busser under busstreiken høsten 2020. Fra og med søndag kan det bli streik på ny.
En streikevakt ser på parkerte busser under busstreiken høsten 2020. Fra og med søndag kan det bli streik på ny. Foto: Heiko Junge / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om ikke meklingen mellom LO, YS og NHO fører fram, blir flere tusen bussjåfører tatt ut i streik. Ruter sier all busstrafikk i deres område vil stoppe opp.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Ved en eventuell streik innstilles alle by-, skole- og regionbusser i Ruters område, skriver kollektivselskapet i en pressemelding.

Det betyr i praksis at alle busser i Oslo og det tidligere Akershus stanser.

Fristen for partene som nå er samlet hos Riksmekleren, er midnatt natt til søndag. En eventuell streik kan begynne så tidlig som søndag morgen.

I tillegg vil båtlinjene B11 (Nesodden-Lysaker) og B21 (Aker Brygge-Drøbak-Son) bli helt innstilt. To andre båtlinjer vil få færre avganger. T-bane, trikk og tog vil til gjengjeld kjøre som normalt, og TT-transporten vil ikke bli berørt.

– Ruter forholder seg til spillereglene som gjelder ved en lovlig arbeidskonflikt og har ikke mulighet til å sette inn ekstra kapasitet. Vi minner om at reisegarantien ikke gjelder i forbindelse med streik, skriver selskapet.

YS har tidligere uttalt at alle rutebusser i Norge vil bli innstilt ved en eventuell streik.

Også i høst streiket bussjåførene i Oslo og Viken. Den streiken varte fra 20. september til 1. oktober.