Utfordrende smittesporing i studentmiljøet i Bergen

To studenter på Universitetet i Bergen fikk nylig påvist korona. Onsdag ble det registrert 44 nye smittede i Bergen. 30 av dem var mellom 20 og 29 år. Foto: Marit Hommedal / NTB
To studenter på Universitetet i Bergen fikk nylig påvist korona. Onsdag ble det registrert 44 nye smittede i Bergen. 30 av dem var mellom 20 og 29 år. Foto: Marit Hommedal / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Smittesporere sliter med å få oversikt over et smitteutbrudd blant studenter i Bergen. Mange har allerede reist fra byen når de kontaktes.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Så langt er det registrert ni smittede på Høgskulen på Vestlandet og to på Universitetet i Bergen den siste tiden, skriver Bergensavisen.

Flere studenter har allerede reist hjem til påske når smittesporere tar kontakt for å varsle om en positiv test eller at de er nærkontakt til en som er bekreftet smittet.

– De som har reist hjem, har gjort det i god tro. Det er ikke noe de kan kritiseres for, men vi ber om at de som er syke eller i karantene ikke reiser med mindre det er helt spesielle tilfeller, sier smittevernoverlege Egil Bovim.