Brøytebilsjåfører ber bilister om å vise hensyn

<p>Administrerende direktør Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund ber bilister om å ikke kjøre forbi saktegående brøytebiler. Det kan fort bli farlig. Foto: Terje Pedersen / NTB</p>
Administrerende direktør Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund ber bilister om å ikke kjøre forbi saktegående brøytebiler. Det kan fort bli farlig. Foto: Terje Pedersen / NTB

Med den kaldeste januarmåneden siden 2010, og en februar som fortsetter i samme spor, melder de mange brøytebilsjåførene på jobb om flere farlige hendelser.

Livet er ikke verdt å kjøre forbi en brøytebil, konstaterer administrerende direktør Julie Brodtkorb i Maskinentreprenørenes Forbund.

Med mye snø og is i store deler av landet oppstår det stadig oftere flere farlige situasjoner mellom brøyte- og saltbiler og privatbiler.

– Vær så snill å beholde tålmodigheten, vi får faktisk ikke lov å kjøre over 40 kilometer i timen, sier Brodtkorb.

Hun viser til at brøytebiler i kontraktene er pålagt å ikke kjøre fortere enn 40 km/t.

– Vi skjønner at det er irriterende. Særlig på riksveier der farten er 110 km/t. Men så lenge myndighetene har pålagt oss å ikke kjøre fortere, selv når vi ikke brøyter, må dere holde ut, sier hun henvendt til bilistene.

– Å tute på oss eller blinke med lys hjelper ikke. Farten blir den samme. Vi kjører store biler og det er derfor med livet som innsats du kjører forbi oss. La det derfor være, oppfordrer Brodtkorb.

Personvernpolicy