Vaksinetabbe i Asker: – Er det en formell feil vi har gjort, skal vi stå i det

– Er det en formell feil vi har gjort, skal vi stå i det, sier Asker kommunes ordfører, Lene Conradi.
– Er det en formell feil vi har gjort, skal vi stå i det, sier Asker kommunes ordfører, Lene Conradi.  Foto: Tone Spieler / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Asker kommune startet vaksineringen av helsepersonell fire dager for tidlig. 

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Onsdag ble leder ved Bråset legevakt i Asker, Susanne Kjær (64), den første ansatte i kommunehelsetjenesten som ble vaksinert mot coronaviruset.

Retningslinjene fra Folkehelseinstituttet (FHI) sier at alle dosene den første uken skal gå til sykehjemsbeboere. Helsepersonell skal ikke vaksineres før i uke 2. I Asker ble det lagt opp til at tolv ansatte ved legevakten på Bråset skulle vaksineres onsdag.

– Rom for fortolkning

Hverken Kjær eller ordfører Lene Conradi var klar over retningslinjene, før Budstikka gjorde dem oppmerksom på det under vaksineringen onsdag, skriver Budstikka.

– Er det en formell feil vi har gjort, skal vi stå i det. Så viktig er vårt helsepersonell at vi har valgt å gjøre det på den måten, sier Conradi til lokalavisen.

Videre presiserer ordføreren at det vil forundre henne om dette får store konsekvenser. Hun mener punktet i veilederen har rom for tolkning, og understreker at det viktigste er at vaksineringen er i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke bare i Asker

Bodø var først i landet til å coronavaksinere helsepersonell, da fastlege Kine Kalstad (44) fikk kommunens første dose onsdag.

– Det er en glipp fra oss. Vi var ikke oppmerksom på at alle dosene den første uken skulle gå til sykehjemsbeboere, mens helsepersonell først skulle vaksineres i uke 2. Men til vårt forsvar kommer det mange skriv som vi skal holde oss oppdatert på, sier kommuneoverlege Kai Brynjar Hagen til NRK.

Fram til nylig var sykehjemsbeboere først i køen, men 30. desember kunngjorde Folkehelseinstituttet at det høyest prioriterte helsepersonellet skal vaksineres samtidig med de eldste, men først fra uke 2.