Glatte veier på Østlandet – politiet ber folk kjøre forsiktig

Det er glatte veier på Østlandet mandag. Ved Vansjø i Østfold havnet en bil i grøfta og nesten ut i vannet. Føreren slapp med skrekken. Foto: Nyhetstips.no / NTB
Det er glatte veier på Østlandet mandag. Ved Vansjø i Østfold havnet en bil i grøfta og nesten ut i vannet. Føreren slapp med skrekken. Foto: Nyhetstips.no / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Utfordrende vær på Østlandet har ført til flere ulykker mandag. Politiet ber alle om å kjøre forsiktig.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mandag ettermiddag har det kommet flere meldinger om biler som har kjørt av veien eller sitter fast.

– Per nå har vi fått meldinger fra Dombås, Kvitfjell, Oppdalslinna, Hafjell og Roa. Det er ikke meldt om personskader. Lokale bilbergere har nok å gjøre og det er ventetid, skriver Innlandet politidistrikt på Twitter.

Et utenlandsregistrert vogntog står fast i feil kjørefelt oppover Dombåsbakkene. Vogntoget har vinterdekk og er i ferd med å sette på kjettinger. Det er manuell dirigering i området.

I løpet av en time, mellom klokken 17 og 18, har politiet i Innlandet hatt mer enn nok å gjøre. I Ringsaker kolliderte to biler i Vognvegen ved Stavsberg skole, etter at en bil stoppet for fotgjenger. En person er kjørt til sykehuset i Hamar.

Bil med fire personer kjørt ut av veien

En bil snurret rundt i sørgående felt på E6 ved Stange. Bilen er ikke kjørbar og føreren er kjørt til Hamar sykehus for sjekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En bil har kjørt over en rundkjøring og inn i en lyktestolpe ved Granstunnelen i Gran. Ingen personskade, men lyktestolpen falt ned og er ødelagt.

I samme kommune har også en bil med fire personer kjørt ut av veien på riksvei 4. Alle er tilsynelatende uskadd.

Og i Rendalen har en bil kjørt i autovernet på fylkesvei 237 sør for Åkrestrømmen.

– Kjør forsiktig, råder politiet.

Sjekk været der du bor

Krevende kjøreforhold på E18 før Drammen

Det er lange køer og relativt glatt på E18 ved Drammen i Viken mandag. – La bilen stå, anbefaler trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Det er vanskelige forhold i områdene rundt Drammen. Enkelte steder har snøslapsen lagt seg. Det blir en del regn utover dagen, så forholdene blir ikke enkle, sier trafikkoperatør Kjetil Løvås i Vegtrafikksentralen til Drammens Tidende.

Løvås forteller videre at det har vært mye trafikk mandag, men at det er brøytebiler ute på veien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– La bilen stå

– Vær forberedt på redusert fremkommelighet. Vær varsom og ta hensyn, det er ingen grunn til å være utålmodig. Ta hensyn til de som jobber på veien, de har førsteprioritet og er på veien for å gjøre det enklere for bilistene, sier trafikkoperatøren.

Løvås ber folk se an forholdene før de setter seg i bilen.

– Hvis forholdene blir krevende og man ikke må bruke bil, anbefaler vi å la bilen stå. Hvis du først skal ut og kjøre, må man ha nødvendige dekk, og vindusviskerne må fungere for å få sikt, sier han.