Bø-ordfører foreslår momsfri boligbygging

Bø-ordfører Sture Pedersen (H) sier han tror flere og billigere boliger er nøkkelen å få unge tilbake til distriktene. Foto: Sara Johannessen / NTB
Bø-ordfører Sture Pedersen (H) sier han tror flere og billigere boliger er nøkkelen å få unge tilbake til distriktene. Foto: Sara Johannessen / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

I et møte med distriktsminister Linda Hofstad Helleland (H) foreslo ordføreren i Bø momsfri boligbygging i distriktene som et tiltak for å få ungdommen tilbake.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Torsdag kveld møtte Bø-ordfører Sture Pedersen distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland i Bodø for en prat om distriktspolitikk.

– Jeg spilte inn et veldig konkret forslag: Høyre bør gå inn for momsfri boligbygging i distriktene, sier Sture Pedersen (H) til VG.

Han sier han tror flere og billigere boliger er nøkkelen å få unge tilbake til distriktene.

– Boligbygging eksisterer nesten ikke i Distrikts-Norge. Det tror jeg er en vesentlig forklaring på at unge ikke flytter til distriktene, sier Pedersen.

Helleland berømmer ordføreren for forslaget, men påpeker at momsfritak må vurderes opp mot andre tiltak.

– Vi må ikke glemme at vi i dag bruker 47 milliarder direkte i statsbudsjettet på tiltak for å bidra til aktivitet og bosetning i hele landet. Men det må være lov å tenke nytt, og det gjør høyreordføreren i Bø, skriver Helleland i en epost til VG.

Hun understreker at hun svarer i kraft av å være leder for Høyres programkomité.