Økt straff for mann dømt for amfetaminproduksjon på campingplass i Bergen

Artikkelen fortsetter under annonsen

Gulating lagmannsrett har skjerpet straffen for en 38 år gammel mann fra Litauen som er dømt for produksjon av amfetamin i en campinghytte i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Saken ble rullet opp da Utrykningspolitiet i februar i fjor stoppet en bil med to menn som kjørte på rødt lys i sentrum av Bergen. Patruljen fattet mistanke om at føreren var ruset og undersøkte mannens mobil.

Det ledet politiet til campingplassen, der to andre menn på 44 og 37 år ble pågrepet. Begge mennene fra Litauen forklarte at de gjorde flytende amfetaminbase om til pulverform. Det ble også funnet fem kilo amfetamin i pulverform i hytta, skriver Bergens Tidende.

Den eldste av dem ble dømt til seks år og ni måneders fengsel, mens den yngste av dem ble dømt til seks års fengsel. Eldstemann godtok dommen, mens den nå 38 år gamle mannen mente den var for streng og anket dommen fra tingretten.

Nå har lagmannsretten også dømt denne mannen til fengsel i seks år og ni måneder fordi retten mener han hadde «en nødvendig og sentral rolle ved lagring og bearbeiding av amfetaminet».

Mannens forsvarer advokat Odd Rune Torstrup sier til BT at saken mest sannsynlig blir anket til Høyesterett.