To personer reddet etter at bil kjørte ut i elv etter ti meters fall

<p>Politiet meldte at bilen ble delvis fylt med vann. De fikk kontakt med de to i bilen. Kjøretøyet sto i elva i rundt en time. Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-nyheter.com / NTB</p>
Politiet meldte at bilen ble delvis fylt med vann. De fikk kontakt med de to i bilen. Kjøretøyet sto i elva i rundt en time. Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-nyheter.com / NTB Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-nyheter.com / NTB

Et eldre ektepar i 70-årene som satt i bilen som kjørte ut i Barduelva lørdag ettermiddag, er reddet ut. 

En mann i 70-årene er moderat skadd, og tilstanden er stabil. Kona kom uskadd fra hendelsen.

Mannen behandles videre ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, opplyser sykehuset på Twitter.

Ulykken skjedde rett ved Strømsli bru i Troms og Finnmark. Det er et fall på cirka 10 meter ned til elva.

– Dette var en veldig spesiell hendelse. Innsatslederen vår sier at det var et lykketreff at bilen traff en stor stein som den står på. Da de var ute i båten, stakk de hele åra ned i vannet rett ved siden av bilen uten å nå bunnen. Den kunne gått helt under hvis den hadde landet noe til en av sidene, sier operasjonsleder Lars Meland i Troms politidistrikt til NTB i 21-tiden.

Politiet hadde da forlatt stedet, som ligger i et grisgrendt område langt fra redningsressurser. De venter nå på en mulighet for å få opp bilen.

– Taueselskapet er avhengig av dagslys for å få den opp. Den ligger veldig vanskelig til, sier han.

I elva i en time

Politiet meldte at bilen ble delvis fylt med vann. Kjøretøyet sto en god stund i elva samtidig som politiet hadde kontakt med ekteparet i bilen.

– Dette var en ganske langvarig og intens redningsaksjon. De to har vært i vannet i en time før de ble reddet ut. Årsaken til at de havnet i vannet er ukjent, men vi registrerer at det er svært glatt på stedet. I tillegg skjedde ulykken like ved en ganske skarp sving, sier Meland til NRK.

Kvinnen og mannen ble gitt behandling på ulykkesstedet, som ligger langs Altevannsveien, om lag halvannen mil sørøst for Setermoen.

HRS berømmer arbeidet

Hovedredningssentralen Nord-Norge berømmer redningsarbeidet og skriver på Twitter at det er et godt eksempel på samhandling mellom nødetater og redningsressurser.

Et helikopter fløy dykkere til stedet som deltok i arbeidet med å få de to på land.

330-skvadronen i Bodø var også involvert, og et redningshelikopter ble sendt mot ulykkesstedet.

Politiet sendte ut meldingen om utforkjøringen klokka 17.43 lørdag.

Personvernpolicy